Baristický kurz - Barista profi

Baristický kurz sa doporučuje pre personál kaviarní, reštaurácií, baristov a barmanov, ktorí majú záujem pripravovať pre svojich hostí lepšiu a kvalitnejšiu kávu.
 
 
Témy kurzu:

· Faktory ovplyvňujúce chuť kávy
· Pôvod a história kávovníka
· Pestovanie, zber a spracovanie kávy
· Praženie a spracovanie kávy na záverečný produkt
· Pôsobenie kávy na ľudský organizmus
· Kávovar a manipulácia s ním
· Správna údržba a čistenie
· Mlynček a mletie kávy
· Alternatívne prípravy kávy
· Extrakcia kávy
· Príprava espressa a rôznych kávových nápojov
· Základy techniky Latte Art

 
Dĺžka kurzu:
1 deň
9.00 h – 16.00 h

Obed:
12.00 h – 12.30 h
 

Teoretická časť:
Písomný test

Praktická časť:
Práca s kávovarom, mlynčekom, príprava základných kávových nápojov
 
Ukončenie kurzu:
Absolvent kurzu získa certifikát
 
Cena:
200 € 
 
Termín:
Na základe dohody
 
Miesto:
Školiace stredisko - Banská Bystrica